Kaverin pikavippi vei melkein koko perheen ja elämän

Kaverin pikavippi vei melkein koko perheen ja elämän

Eräs nimeltä mainitsematon kaveri on ollut tässä tän vuoden aikana aika pahoissa ongelmissa, ja syynä ovat olleet pikavipit. Kyllä, ei vain yksi vippi vaan useampi. Ja klassisesti vielä siten, että on otettu uutta pikavippiä maksamaan edellistä, vaikka nykyään noiden firmojen pitäisi kyllä ainakin monien olla tarkempia näiden kanssa. Esimerkiksi kun kurkkasin listaa noista heti saatavista pikavipeistä (https://www.pikalainakeskus.fi/), niin yleensä toi ilmeisesti tapahtuu siten, että koneellisesti tarkistetaan noi tilitiedot, ja siinä samalla näkyy kyllä sitten jos tyypillä on jo aikaisempia vippejä tai lainoja. Eli tota kautta tuota kierteeseen joutumista voisi kyllä estää. Mutta en tiedä miten toi toimisi, jos hakee ihan ilman tota softaa lainaa. Silloin kai ei ne oikein näe noita tietoja, varsinkin jos ei kerro että omistaa jo aikaisempia pikalainoja.

No joka tapauksessa tää tyyppi oli ottanut oliko se nyt ainakin melkein joku 10 erilaista vippiä tuossa 2 vuoden aikana, ja ihan salaa kaikilta. Mutta sitten siltä loppui mahdollisuudet tätä enään salata ja elää näin, jolloin se viimeinkin kertoi mitä oli tapahtunut sen vaimolle. Isot kiitokset vaimolle siitä, että lupasi auttaa tätä miestä eikä vain kävellyt ovesta ulos. Velkaa niillä on nyt joku 10000 € luokkaa, joten mahdollista tuo onneksi on heidän tuloillaan kyllä maksaa, mutta tarkoittaa sitä että hetken aikaa joutuu elämään hieman köyhemmin.

pikavippi

Itekkin oon monen muun kaverin kanssa osallistunut vähän tälläisiin talkoisiin, jossa autetaan ja katotaan miten me voidaan helpottaa heidän elämäänsä. Ei nyt ihan rahaa anneta suoraan, mutta muuten autetaan heitä monin tavoin, miten vain pystytään. Ollaan mm. oltu talkoita tekemässä, ja itsekkin opiskellut enemmän näitä netin pikalainoja ja niihin liittyviä juttuja tollasten sivustojen kautta.

Ohan toi vähän huolestuttavaa miten noita pikalainoja tarjotaan jo 18 vuotiaillekkin, mutta toivottavasti kovin moni noita ei noin nuorena ota. Ja toivon että noi kriteerit olisi aika tiukat sen suhteen, että jos 18 vuotias tollaisen lainan haluaisi, niin niitä ei nyt myönnettäisi ihan jokaiselle. En tiedä yhtään onko näin, mutta toivon ainakin. Tossa iässä jos joutuu vippien kanssa ongelmiin, niin se vaikeuttaa sitä aikuistumista kyllä tosi pahasti. Onnea vaan vuokra-asunnon saamiseen ja opintojen aloittamiseen. Ei oikein onnistu jos on jo kunnon velat päällä.

No eiköhän me saada tää mies kuntoon, ja hyvä että tää nyt lopulta paljastuikin vaikka oli tosi kova paikka kaikille. Voisihan tää tilanne olla tullut vieläkin pahemmaksikin, joten siinä mielessä tää oli parempi tilanne. Toisaalta, ei olisi kannattanut sitä tilannetta päästää ollenkaan tähän vaiheeseen. En oo kuitenkaan elänyt tossa tilanteessa, enkä halua nyt enempää alkaa saarnata tai selittää. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja huomatkaa nyt kuitenkin myös se, että tämä ongelma voi tulla ihan yhtä hyvin sen 100e vipin kanssa kuin sitten niiden oikeasti suurien lainojen kohdalla.

Hommaa on heillä erityisesti edessä, mutta toivon heille kaikkea parasta ja autan aina kuin mahdollista. Kaverit ja suhteet ovat tosi tärkeitä, tässä sitä kyllä taas huomaa.

Päivitys elokuussa 2018: Korjattu linkkejä oikeiksi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *